30 DAGARS ÖPPET KÖP  | FRAKTALTERNATIV PÅ INGÅNG

Team Norra är ett nystartat, svenskt, mountainbike-team med säte i Örebro och med åkare från Mellansverige.
Vi kommer jobba gemensamt för att med glädje och genom samarbete kunna prestera på allra högsta nivå inom cykelsporten. Vi har åkare från Junior (17år->18år), upp genom U23 (19år->22år) och in i Elit (23år->äldre).

Vår vision

Mountainbike är en sport med relativt liten nationell elitverksamhet. Ett av våra mål är att skapa en stabil teammiljö och ett ”nästa steg” för äldre ungdomar som behöver en gemenskap och ett extra stöd för att fortsätta utvecklas och ta sig till nästa nivå. Detta är någonting vi känner det finns för lite av idag. Vi kommer även jobba för att våra elitåkare ska kunna fokusera mer på sitt idrottande och nå resultatmål så som SM guld och internationella framgångar.

Våra Åkare

Till sommaren 2023 kommer Teamet bestå av 4 cyklister

Axel Lindh

Meriterad mountainbikecyklist och tillika drivande inom Norra Cykel. Axel var svensk mästare i U23 klassen tre år i följd och vann 2022 tävlingar både nationellt och internationellt. Den gånga sommaren fanns Axel på prispallen på de flesta tävlingar han körde, rankades som bästa svenska cyklisten i XCO och var med topp 100 på internationella cykelunionens världsranking.

Edvin Lindh

Yngre bror till Axel och bästa sprintern i Sverige någonsin. Edvin var 2022 tvåa på världscupen i Turkiet och försvarade sin svenska mästerskapstitel för fjärde året i rad. Edvin har även åkt bra på crosscountry och långlopp och tar ständiga kliv för att snart vara med och vinna även dessa discipliner.

Adam Pettersen

Adam är en motiverad och träningsglad cyklist härstammandes från Örebro. Adam klev upp i elitklassen år 2021 och tar med gediget arbete stadiga kliv framåt i resultatlistorna. Under 2022 körde han både Cross Country Olympic och Marathon tävlingar.

David Stomberg

David är fostrad i Almby IK och har cyklat hela livet. Efter att just flyttat ner till Jönköping för studier på cykelgymnasiumet och med en gedigen sista säsong i p15/16 klassen hungrar han efter mer och är oerhört taggad på att kliva upp i Junior nästa sommar.

Karin Gustafsson

Karin är en meriterad och urstark MTB-O cyklist med flerårig erfarenhet. Som representant för landslaget vid flera tillfällen och med bland annat en finfin 9e plats från en deltävling i världscupen 2022 ser vi fram mot att se Karin fortsätta utvecklas med oss i Team Norra. Till sommaren 2023 står även långloppscupen i XCM på agendan.

Vilgot Lindh

 2000-2022
Vilgot Lindh var sveriges starkaste lysande cykelstjärna. Han var bäst på det mesta han gjorde och älskade träning över allt annat. Utan något behov av att synas och få bekräftelse körde Vilgot till sig medaljer i både landsväg och mountainbike. Som sista års junior vann Vilgot alla tävlingar på den svenska kalendern. Första tävlingen i elitklassen sopade han banan med de etablerade och vann Sverigecupen i Säter. Sedan dess var han U23 mästare i XCO två gånger, åkte mycket större tävlingar med landslaget och blev först att vinna SM i kortbana när grenen introducerades 2021.

Vilgot gick hastigt bort i slutet av 2022 och kommer saknas oerhört. All vår verksamhet kommer bedrivas i Vilgots minne och med Vilgot som ledstjärna

Varukorg