30 DAGARS ÖPPET KÖP  | FRAKTALTERNATIV PÅ INGÅNG

Elcyklar

Elcykeln har kommit för att stanna. Vill du cykla till jobbet men komma fram utan att vara genomsvett? Vill du orka trampa lite längre på dina cykelutflykter? Köp en elcykel som ger dig extra kraft. Vi säljer elcyklar från Husqvarna, Trek, Nishiki & Winther. Elcyklarna finns i en mängd utföranden och modeller; juniorelcyklar, standardelcyklar, hybridelcyklar, elmountainbikes, elracercyklar och campingelcyklar. De modeller som säljs mest hos oss är elcyklar av standardmodell, hybridelcyklar och elmountainbikes. Motorerna och elsystemen på elcyklarna skiljer sig mycket och vi rekommenderar att du provcyklar flera olika elcyklar innan du bestämmer dig.

Fråga

Hur länge håller batteriet till en elcykel?

Exakt hur länge batteriet till din elcykel håller beror på batteristorlek samt förutsättningarna när du är ute och cyklar, om det är uppförsbacke, motvind, vikten på den som cyklar men även vad du har för lufttryck i däcken. Enligt cykeltillverkarna kan batteriet räcka 40-60 km på en laddning, men det kan bero på. Du ska även väga in faktorer såsom minusgrader, om det är riktigt kallt kan batteriets kapacitet sjunka mellan 20-30%. 

Husqvarna logotyp

Kom in och testa vårt nyaste märke Husqvarna- Ett varumärke som andas kvalitet rakt igenom och producerar fantastiska elcyklar!
Husqvarna började faktiskt tillverka cyklar för mer än hundra år sedan men de hade ett uppehåll på flera decennier men är nu tillbaka med sina kvalitetscyklar. Huskvarna tillverkar i dagsläget bara elcyklar, men med ett stort urval.

Fråga

Hur ofta ska jag ladda batteriet på min elcykel?

På nya elcyklar sitter litiumjonbatterier. Det är bättre att du laddar upp batteriet ofta än att det tar slut helt emellan laddningarna. Du förlorar ingen livslängd på din elcykel genom att göra på detta vis.

Trek logotyp

Med en elcykel förstärker du din trampkraft och dina möjligheter att göra och upptäcka mer. Treks elcyklar är snabba och smidiga med en förutsägbar och lättkontrollerad kraft. Batteriet med lång livslängd är lätt att ta med sig för att ladda i ett vanligt vägguttag.

Är det svårt att cykla på en elcykel?

Absolut inte skulle vi säga. Du slår på batteriet och ställer in på kontrollpanelen hur mycket hjälp du vill ha när du cyklar. Sedan cyklar du iväg precis som på en vanlig cykel. Du ändrar assistansnivån medan du cyklar, t.ex. kan du slå av funktionen helt eller sätta på maximal hjälp när du kommer till en brant backe.

Nishiki logotyp

Märket Nishiki har elcyklar av riktigt bra kvalitet. Nishiki skapades i Göteborg och cyklarna är gjorda för en kombination av både vardag och fritid. Fokus på kvalitet, funktionalitet, komfort och design. Nishiki har diskret placerade batterier som gör att den sportiga designen inte går förlorad. Elcyklarna kombinerar komfort med effektivitet, vilket resulterar i otroligt allsidiga elcyklar.

Kan jag använda elcykeln på vintern?

Du kan använda din elcykel på vintern men batteriet tappar en del i kapacitet. Om du cyklar i minusgrader så tappar batteriet ca 25-30% i kapacitet jämförelsevis med en riktigt varm sommardag. Du kan inte ladda upp batteriet utomhus under vintern, utan ta gärna in batteriet och ladda det inomhus. Under vintern är det bra att förvara batteriet i rumstemperatur, så är batteriet varmt när du väl ska ut på en cykeltur.

Winther är ett av de äldsta cykelmärkena i Danmark. Deras snygga cyklar är gjorda av aluminium och designade med tanke på kvalitet, komfort och funktionalitet. Med Winthers elcyklar tar du dig smidigt både på och av, tack vare att modellerna finns med både normalt insteg, lågt insteg och extra lågt insteg. Du har även en stor valmöjlighet eftersom du kan välja din unika färg, flertal olika utrustningsnivåer och om du vill ha en framhjulsmotor eller en centermotor på elcykeln.

Varukorg