Gravelcykel

Gravelcykeln, eller gruscykeln, är allround-cykeln där du är redo för alla typer av underlag samtidigt som en gravel är den perfekta pendlarcykeln. En gravelcykel är en typisk grusvägsracer. Graveln är designad för distanslopp och är därför utformad så att du kan sitta upprätt i en bekväm sittställning för flera timmars cyklande. Med tåliga däck, upprätt körställning och en broms som verkligen biter gör denna modell till en rolig upplevelse i alla väder. En oslagbar kombination av både landsvägskörning och off-road. Gravelcykeln är allround-cykeln där du är redo för alla typer av underlag samtidigt som en gravel är den perfekta pendlarcykeln. Vi har gravelcyklar från Trek, Bianchi, Nishiki & Principia.

Vad är en gravelcykel?

En gravelcykel är en cykelcross som har en lite stabilare geometri kan på ett enkelt sätt säga. Vid en djupare förklaring så finns det en mängd olika cyklar som kallas grusvägscyklar, det är både modeller som är byggda för att vara snabba och några som du kan fästa väskor på om du vill ge dig ut på en längre tur på cykel.

 

Gravelcykel från Norra Cykel Örebro

Gravelcyklarna har sitt ursprung i USA där man har så kallade ”fire roads” i många olika skogsområden.
Dessa vägar, fire roads, har från början skapats för att brandkåren ska kunna nå skogsområden som är avlägsna och för svårcyklade på en vanlig landsvägscykel. 

Alla möjliga cykelvägar och terräng fungerar med en gravelcykel; såsom snälla stigar, skogsvägar, sliten asfalt,
gatsten, kullersten – med en gravelcykel med bockstyre kommer du fram överallt och du behåller även komforten och kan cykla i ganska hög fart! Styrkan i en gravelcykel är att du kan använda den till så mycket, du kan både ha den till pendling eller till din vardagliga cykling. När du som cyklist ska välja och bara vill äga en cykel, så är grusvägscykeln ett perfekt alternativ.

Mek-Kurs

Slip onödiga verkstadsbesök - lär dig grunderna själv!

Nu i början på året kommer vi arrangera ett gäng mek-kvällar i butiken där vi går igenom allt från vanligare växeljusteringar och allmänt underhåll av er cykel, till service av dämpning, luftning av bromsar och rätning av hjul.

Onsdag 18/1 | 18:15
Justering av växlar och bromsar.
Onsdag 1/2 | 18:15
Luftning av bromsar och riktning av hjul.
Onsdag 15/2 | 18:15
Enklare service av av fram- och bakdämpare.

Det kostar 250kr för att vara med på alla tre tillfällen, eller de du tycker känns intressanta. Vi håller på i ca 1h och det bjuds på kaffe & fika.