30 DAGARS ÖPPET KÖP  | FRAKTALTERNATIV PÅ INGÅNG

Racercykel

En racercykel, eller en landsvägscykel, ska klara av de tuffaste cykelturer du tar dig för, så länge du håller dig på asfaltsbelagda vägar. Njut av din racer ute i solen eller träna mer seriöst till ett motionslopp tillsammans med dina vänner. Inget går upp mot känslan av en snabb cykel på en perfekt landsväg. Vi har snabba racercyklar från Bianchi och Trek.

Fråga

Vad är en bra racercykel för en nybörjare?

Som nybörjare inom racercykling vill du kanske inte lägga allt för mycket pengar på en ny racercykel, men du vill samtidigt ha en bra modell som fungerar både för motionscykling till större lopp såsom Vätternrundan. 

Om du inte vill lägga för mycket pengar som nybörjare kan en racercykel mellan 10 000- 30 000 kr vara i en bra prisgrupp. Det är dock en stor skillnad på pris och du kan inte förvänta dig detsamma på en billigare modell såsom den dyrare. Vi har racermodeller från både Bianchi och Trek som passar bra för en nybörjare.

Bianchi logotyp

En italiensk skönhet! Hur kan en cykel vara så snygg och så bra och få så många cykelentusiaster världen över att klicka fast skorna och köra ännu längre? Bianchi gör läckra racercyklar för passionerade cyklister.

Fråga

Vilken racercykel ska man köpa?

Vilken racercykel du ska köpa beror helt på vad du ska använda den till. Är det längre turer till och från jobbet eller ska du köra en motionsrunda? Det räcker då med en racercykel med aluminiumram, eftersom det blir billigare än kolfiber. Något avancerat växelsystem kanske inte heller är nödvändigt och då kan det räcka med 10-15 växlar för att lätt ta dig uypp för backarna. Då kan “cykelnamn” vara ett bra alternativ för dig.

Är du däremot tävlingscyklist eller vill öka i fart på landsvägen är kolfiber ett bra val eftersom cykeln då blir lättare, snabbare och vibrationsdämpande.

Fråga

Ska jag välja kolfiber eller aluminium?

Om du väljer aluminium får du en väldigt lätt racercykel, eftersom det är ett väldigt lätt material. Aluminium är också billigare än kolfiber. En aluminiumram till cykeln är i regel reducerade för att minska vikten och ett prisvärt alternativ. En kolfiberram däremot är väldigt lätt, vridstyv och tål mycket vibrationer vid tuff terräng. Kolfiber är faktiskt varken mer eller mindre ömtåligt än om man jämför med aluminium. Om du tränar och tävlar till vardags är vårt tips att du ska välja en racercykel med kolfiberram för att få ut maximalt av din cykling. Om du istället använder cykeln till exempelvis pendling till jobbet och cyklar några enstaka motionslopp är en racercykel med aluminiumram rätt väg att gå.

Trek logotyp

Trek är familjeföretaget som alltid sätter kvalitet först och på kort tid har utvecklats till ett av världens största cykelmärken. Trek har ett stort utbud racercyklar från nybörjare till proffs.

Storlekstabell för racercyklar

Att välja en cykelstorlek som passar just dig är viktigt så att du ska få en så behaglig cykelupplevelse som möjligt. I vår butik kan du komma och provcykla en racercykel, men om du inte har möjlighet till detta har vi en storleksguide för racercyklar här nedan:

Längd                Storlek på cykel
143 – 153 cm    44 cm
145 – 155 cm    46 cm
155 – 169 cm    48 cm
163 – 173 cm    52 cm
170 – 178 cm    54 cm
178 – 185 cm    56 cm
183 – 193 cm    58 cm
190 – 198 cm    61 cm
195 – 205 cm    64 cm

Varukorg