30 DAGARS ÖPPET KÖP  | FRAKTALTERNATIV PÅ INGÅNG

Mountainbike

När vägen tar slut börjar det roliga. En mountainbike tar dig genom skogen och utför berget. Vi har de bästa MTB-cyklarna från Trek, Principia och Bianchi. Oavsett om du vill ha en hardtail eller heldämpat, om du föredrar 27,5 eller 29 tum så har vi cykeln som klarar av utmaningarna du ställer den inför. En mountainbikecykel till dam eller herr kan byggas i olika material, exempelvis med en ram av aluminium eller kolfiber.

Fråga

Vilken storlek på mountainbike ska jag ha?

Vilken storlek på mountainbike du ska ha beror på vilken modell du väljer. Det som främst skiljer olika MBT emellan varandra i storlek S-L är hur långt det är till styret, det är sällan som höjden ändras. Du kan även få en lite längre hjulbas beroende på storlek. Om du väljer en mindre storlek kommer du ha närmare till både marken och styret. I vår butik kan du få hjälp av oss med utprovningen av din nya mountainbike!

Bianchi logotyp

Hur kan en cykel vara så snygg och så bra och få så många cykelentusiaster världen över att klicka fast skorna och köra ännu längre? Italienska Bianchi gör vackra MTB som dansar på stigarna och kastar sig utför backarna. Deras kända färg, Celeste, gör att du syns överallt och den är väldigt efterfrågad.

Fråga

Vilken mountainbike passar mig?

Om din plånbok tillåter rekommenderar vi att man väljer en heldämpad mountainbike med kolfiberram. En sådan modell ger dig möjlighet att utveckla tekniken eftersom det är en lätt MBT med hög kvalitet. Sedan beror det på vilken typ av åkning du är intresserad av och vilken teknisk nivå du vill uppnå med din cykel. Det finns även MBT hardtrail med aluminiumram, som kanske är ett bättre alternativ för dig. Om du är osäker på ditt val hjälper vi dig gärna att hitta en MBT som passar dig och dina behov.

Trek logotyp

Trek är familjeföretaget som alltid sätter kvalitet först och på kort tid har utvecklats till ett av världens största cykelmärken. En mountainbike från Trek är en av de mest avancerade cyklarna på marknaden. Varje MBT-modell från Trek har många funktioner och detaljer som gör din cykeltur bättre, oavsett vilket underlag du cyklar på.

Generell storlekstabell för mountainbike

140-160 cm    13-14″ /XS
150-170 cm    15-16″ /S
165-180 cm    17-18″ /M
180-190 cm    19-20″ /L
190-200 cm    21-22″ /XL

Principia logotyp

Vi har MBT från märket Principia som är byggda för att prestera när du är ute i spåret. 1990 började tre unga danska triathleter tillverka ramar i en källarlokal i Ålborg. Idag skapar Principia kvalitetscyklar designande för nordiska förhållanden, tillägnat ambitiösa motions- och tävlingscyklister. Principia bygger MBT-modeller både i kolfiber och aluminium.

Vad får man om man köper en mountainbike hos Norra Cykel?

Förutom god service får du en mountainbike som är färdigmonterad och där alla komponenter är justerade och noga kontrollerade. Du får också hjälp att ställa in dämparna rätt efter din vikt, så att när du kommer hem kan du bara att ge dig ut och köra. Vi hjälper såklart också till att montera fast tillbehör som t.ex. flaskhållare och skärmar på din nya cykel.

Tveka inte att kontakta oss på 019-611 86 60 eller info@norracykel.se om du har frågor.

Varukorg