30 DAGARS ÖPPET KÖP  | FRAKTALTERNATIV PÅ INGÅNG

Hybridcykel

Med en hybridcykel får du en blandning. Det är just det som hybrid betyder- en blandning mellan snabbheten hos en tävlingshoj såsom en mountainbike och en motionscykel, fast du även får med standardcykelns bekvämlighet.

Vi har hybridcyklar från Trek, Bianchi, Nishiki & Principia. Hybridcyklarna är perfekta när du ska pendla till din arbetsplats eller bara ut och motionscykla. Hybriden är din vardagscykel, helt enkelt.

Fråga

Vad är en hybridcykel?

En hybridcykel är det bästa av två världar. En blandning mellan motions- och tävlingscykelns snabbhet – fast med en standardcykels bekvämlighet. Du får således den perfekta pendlingscykeln att kunna cykla långt med utan att känna obehag eller få skavsår.

Det finns flera olika hybridcyklar; crosshybrider, racerhybrider och cityhybrider.

Bianchi logotyp

Bianchi är en italiensk skönhet! Hur kan en cykel vara så snygg och så bra och få så många cykelentusiaster världen över att klicka fast skorna och köra ännu längre? Bianchi gör läckra hybridcyklar för passionerade cyklister.

Fråga

Vilken hybridcykel är bäst?

Det beror på vad du vill använda din hybridcykel till. Du kan välja emellan olika sorters hybridcyklar;

  • Crosshybrid passar dig som vill cykla på varierande underlag.

  • Racerhybrid passar dig som vill cykla långt och snabbt.

  • Cityhybrider passar dig som vill cykla kortare sträckor på ett enklare underlag.

Trek logotyp

Trek är familjeföretaget som alltid sätter kvalitet först och på kort tid har utvecklats till ett av världens största cykelmärken. Trek gör hybridcyklar som håller för att användas varje dag.

Storlekstabell för hybridcykel

140-160 cm    13-14″ /XS
150-170 cm    15-16″ /S
165-180 cm    17-18″ /M
180-190 cm    19-20″ /L
190-200 cm    21-22″ /XL

Principia logotyp

1990 började tre unga danska triathleter tillverka ramar i en källarlokal i Ålborg. Idag skapar de kvalitetscyklar designande för nordiska förhållanden, tillägnat ambitiösa motions- och tävlingscyklister.

Fråga

Ska jag välja en hybridcykel eller en racercykel?

Om du ska välja en hybridcykel eller en racercykel är en svår fråga! Men generellt beror detta på hur långt du ska cykla. Om du cyklar längre sträckor i din vardag, på över 3 mil, kommer förmodlingen en racercykel bli enklare och roligare för dig, men om du vanligtvis cyklar kortare än 3 mil sitter du bekvämare och tryggare på en hybridcykel. Om du ska cykla ett motionslopp som sträcker sig över 10 mil rekommenderar vi en racercykel, då du får ut betydligt mer av din träning och på själva tävlingsdagen.

Nishiki logotyp

Nishiki är kvalitetscyklar från Göteborg för en kombination av både vardag och fritid. Fokus på kvalitet, funktionalitet, komfort och design.

Varukorg